CorremJunts

Equip de CorremJunts

Correm Junts-Milla Solidària de Sarrià és una cursa d’ 1 milla de distància (1609 metres) oberta a tothom, amb atenció especial a les persones amb discapacitat intel·lectual:
– Distància assequible
– Recorregut ample i sense obstacles
– Cursa homologada per la Federació Catalana d’Atletisme

L’objectiu de Correm Junts és que les persones amb discapacitat no siguin un grup especial, sinó que corrin conjuntament amb la resta de corredors del mateix sexe i franja d’edat.
El caràcter solidari el confereix el fet que el 100 % dels guanys es destinen a la Fundació ASPASIM.

Fundació ASPASIM

Fundació Aspasim
75 anys atenent la discapacitat intel·lectual

Ja fa més 75 anys que a Aspasim atenem de forma integral a persones amb discapacitat psíquica greu a Barcelona i ens agradaria poder-ho compartir amb tots/es vosaltres. És per això que estem organitzant un seguit d’activitats participatives per estendre i donar a conèixer no només el nostre projecte sinó l’univers de les persones amb unes necessitats de suport més intenses, per tal de reivindicar uns drets que no sempre són respectats.

Després de l’èxit de participació i solidaritat de les cinc milles de Sarrià, des de l’any 2013 fins a l’any 2017,  organitzarem la sisena edició que tindrà lloc al passeig de la Reina Elisenda de Montcada de Barcelona al llarg de 1.609 metres.

És una cursa oberta a tothom, amb atenció especial a les persones amb discapacitat psíquica i, a diferència d’altres curses del calendari d’atletisme de Catalunya, el nostre objectiu és que no representin un grup especial, al marge de la resta de corredors, sinó que s’integrin completament des del tret de sortida fins a l’arribada. Són moltes les persones voluntàries que s’estan animant i donen suport a la iniciativa.

Moltes les persones que, durant aquests 75 anys han aportat dedicació i solidesa al projecte d’Aspasim. L’equip de professionals, famílies, voluntaris, proveïdors, i la societat en general han estat indispensables i immillorables. Esperem també que amb aquesta celebració i la feina dels propers anys fem créixer somnis al costat de les persones amb discapacitats més greus.

Esport amb Valors

Francesc Mateu, Fèlix Masana, Oriol Bota, Elena Rodríguez, Ignasi Prats, Juanjo Ortega i Albert Pérez, el dimecres 4 de febrer de 2015, a les oficines d’Oxfam Intermón, celebrant la incorporació de la Milla de Sarrià – Correm Junts, promoguda per la Fundació ASPASIM, a Esport amb Valors.

La Milla de Sarrià – Correm Junts és un esdeveniment esportiu de transformació social a través de la promoció de valors com:

1. Solidaritat conscient i responsable: Per això aportarem els recursos que facilitin als participants el coneixement de les problemàtiques i les causes que les originen, el reconeixement de la dignitat humana i els seus drets, i la presa de consciència de la coresponsabilització per trobar-hi solucions i promoure el compromís individual i col·lectiu com a via per fer-les possible.

2. El destí de la captació: L’aportació econòmica dels participants és significativa i proporcionada a l’esforç físic i a la causa social a la qual va destinada. Els projectes receptors dels donatius beneficien col·lectius i no causes personals. Apliquem criteris de transparència dels projectes beneficiaris i mecanismes de rendició de comptes.

3. Inclusió: Tothom hi ha de trobar oportunitats de participar, a través de la participació adaptada, el voluntariat, la difusió o les aportacions econòmiques.

4. Criteris ètics en les actuacions pròpies i en relació amb empreses col·laboradores, a les quals exigim:

• Respectar els drets humans, el medi ambient i la salut pública;

• Complir la legislació vigent en matèria laboral, de seguretat social, fiscal i relativa a riscos laborals, tant a l’Estat espanyol com en altres països on actua;

• No produir ni comercialitzar productes que perjudiquin la salut, com ara tabac o alcohol d’alta graduació, etc.;

• No estar directament o indirectament relacionada amb la fabricació o el comerç d’armes o de qualsevol altre producte pensat per a actes violents o d’ús militar;

• No produir o comercialitzar productes o serveis ni difondre campanyes que no encaixin amb la imatge i els valors de la Fundació ASPASIM.

5. Estil de comunicació: Emprem arguments racionals i/o emocionals sense apel·lar a la caritat ni fer ús del sensacionalisme en les comunicacions públiques.

6. Reconeixement entre entitats: Ens vinculem a altres entitats promotores d’esdeveniments esportius amb valors per donar-nos suport, compartir aprenentatges i difondre conjuntament la solidaritat a través de l’esport.

Oxfam Intermón, l’Obra Social Sant Joan de Déu i la Fundació ASPASIM ens reconeixem mútuament com a organitzacions compromeses amb la transformació social, que organitzem tres esdeveniments, el Trailwalker, la Barcelona Magic Line i la Milla de Sarrià – Correm Junts, que comparteixen valors, estils i la voluntat de donar-nos suport mútuament fent públic aquest reconeixement.

Els nostres Amics i Amigues

 

Tots ells ja hi col·laboren. I tu?

Moltes gràcies a tots i totes les persones que han col·laborat amb Correm Junts – Milla de Sarrià: el Marc Màrquez, l’Ana Boadas, el Ramon Pellicer, el Leo Messi, la Judith Mascó, el Xavi Hernàndez, la Martina Klein, el Marc Bartra, l’Àlex Corretja, la Vanesa Lorenzo, el Mag Lari, la Laia Sanz, el Kilian Jornet, el Leo Messi, el Ramón Pellicer, la Núria Picas, el Gerard Piqué entre molts d’altres!

Joan Carles Navarro, un nou amic de la Milla

Joan Carles Navarro, un nou amic de la Milla

Helena García Melero i Sergi Roberto se sumen a la nostra causa solidària

Helena García Melero i Sergi Roberto se sumen a la nostra causa solidària

Kilian Jornet ens anima a participar de la 5a Milla

Kilian Jornet ens anima a participar de la 5a Milla

Núria Picas, exemple de l’esport català, dóna suport a la Milla

Núria Picas, exemple de l’esport català, dóna suport a la Milla

Gràcies Martín Fiz!

Gràcies Martín Fiz!

La Núria Picas i en Gerard Piqué amb la Milla

La Núria Picas i en Gerard Piqué amb la Milla

La Judit Mascó dóna la sortida a la Milla 2016

La Judit Mascó dóna la sortida a la Milla 2016

L’Ana Boadas, el Leo Messi i el Ramón Pellicer també amb la Milla de Sarrià!

L’Ana Boadas, el Leo Messi i el Ramón Pellicer també amb la Milla de Sarrià!

L’Àlex Corretja molt ben acompanyat!!!

L’Àlex Corretja molt ben acompanyat!!!

La Noe amb la Laia Sanz! Fent amistat!!! ;)

La Noe amb la Laia Sanz! Fent amistat!!! 😉

La Judit i el Xavi, amb la samarreta de la 3a edició. Moltes gràcies de col·laborar!

La Judit i el Xavi, amb la samarreta de la 3a edició. Moltes gràcies de col·laborar!

L’Efren Carbonell fent entrega de la samarreta de la Milla a la Martina Klein!

L’Efren Carbonell fent entrega de la samarreta de la Milla a la Martina Klein!